• Начало
  • Контакти
  • Рецепти
  • Съвети
  • Форум
  • Галерия

 

ТЪРСИ В РЕЦЕПТИТЕ

    Ястия за бебета и малки деца

    От пет месеца до три години.

    САНДВИЧИ

    Сандвичът е наречен на Джон Монтагю, 4-и граф Сандвич (John Montagu, 4th Earl of Sandwich), въпреки че той не е неговият създател. Говори се, че той е обичал да играе карти и този вид храна, защото е можел едновременно да яде и да играе, без да си омазва ръцете.
       

    САЛАТИ

    Салата е кулинарен продукт сервиран обикновенно като предястие, приготвено от нарязани и смесени зеленчуци, плодове и зеленчуци и плодове.Салатите в повечето случаи се сервират студени (с малки изключения), често се добавят към сандвичи или като гарнитура към основни ястия

    СУПИ

    - Келнер, какво прави тази муха в супата ми?
    - Като че ли плува по гръб, господине.
       

    ПРЕДЯСТИЯ

    Едно от предназначенията му е да изостри апетита. В други случаи може да се наложи гостите да бъдат подкрепени, тъй като понякога до поднасянето на основното ястие може да измине дълго време .Ордьоврите могат да бъдат сервирани или на масата, или преди сядането на масата.

    ОСНОВНИ ЯСТИЯ С МЕСО

    За да сте здрави, Вие се нуждаете от повече от 40 хранителни вещества, които не се образуват от други хранителни вещества в организма, а могат да се получат само от храната.
       

    ОСНОВНИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО

    За да сте здрави, Вие се нуждаете от повече от 40 хранителни вещества, които не се образуват от други хранителни вещества в организма, а могат да се получат само от храната.

    ДЕСЕРТИ

    Десертите са ястия, които обикновено се предлагат в края на храненето. Те обикновено представляват леки и сладки храни. Например: плодове, палачинка, сладолед, шоколад, мляко с ориз, толумбички и др. Десертите служат за успокояване на стомаха. Затова с тях не бива да се прекалява.
       

    КОКТЕЙЛИ

    Коктейлът е смес от различни продукти, обикновено напитки за консумация. Коктейлите се делят най-общо на алкохолни и безалкохолни, и на топли и студени
     

copyright © ORC@ Studio