Салата от пиле (Карибски острови)
Начин на приготвяне
Изчистете и измийте 2 пилета. Опечете ги на шиш (на фурна или в електрическата тенджера с малко мазнина). Обелете внимателно кожата им. Отделете месото от гърдите и краката, нарежете го на еднакви парчета и го сложете в дълбока чиния. Сгорещете в тиган 1 пълна лъжица прясно масло и запържете до побеляване дробчетата от пилетата. Дръпнете ги от огъня и ги стрийте с вилица. Обелете 6 големи ароматични едри круши (масловки или от друг сорт), изчистете ги от семките и ги нарежете на еднакви парчета, по възможност като тези от пилешкото месо. Залейте ги със сока от 2 лимона, за да не потъмнеят, и ги сложете при месото в дълбоката чиния. Прибавете към смачканите дробчета сока от 1 лимон, 2 пъл-ни лъжици горчица, черен пипер и сол на вкус и 1 чаша добре разбита сметана. Разбъркайте ги леко и ги прибавете към пилешкото месо и крушите. Разбъркайте салатата, поръсете я с черен пипер и тук-там с червен пипер и я украсете с листа от зелена салата.