Сварете добре поотделно 1 глава целина, 1 шепа зелен фасул, 2-3 моркова, 1 глава цветно зеле и 2-3 глави червено цвекло. Нарежете ги на дребно, но също поотделно. Нарежете на тънки филии средата на 1 пресен, но студен хляб. Наредете последователно в чиния филии хляб, отгоре един вид зеленчук, пак филии хляб, втори вид зеленчук и така, докато се свършат всичките зеленчуци, като поръсвате всеки ред от зеленчука със сол и черен пипер. Най-отгоре наредете филии хляб и ги покрийте с плътен пласт от смачкана на пюре обезкостена варена риба или консерва риба. Пригответе зелена майонеза, като към обикновена майонеза прибавите много ситно нарязани ароматични зелени треви (копър, магданоз и други по вкус) и малко сок от изстискан суров спанак, ако разполагате с такъв, и залейте с нея предястието.