Марулята се измива и подсушава. Слага се в хладилник, поне за 1 час, докато стане хрупкава. В купа се смесват зехтинът, оцетът, сосът "Уорчестър", горчицата, счуканият чесън, лимоновият сок и малко сол. Сместа се разбива докато стане гладка. Слагат се 3 ч.ч. (600 мл) вода в тенджера и като заврят във водата за 1 минута се пуска яйцето (цяло). След като се извади яйцето се охлажда. Чуква се в сместа и тя пак се разбърква. Желаното количество аншоа се прави на каша и се добавя към сместа, като тя отново се разбърква. По желание може част от филенцата да се оставят за гарниране. В салатиера се слага нарязаната маруля, залива се със заливката и се разбърква леко. Поръсва се с настърганото сирене, смлян черен пипер и се нареждат крутоните. Преди поднасяне се разбърква.