Сваряваме картофи и правим пюре, без да се добавя масло.
Рибата се накъсва на малки парченца. Добавя се ситно нарязан лук, копър, черен пипер и ситно нарязана краставица.
Майонезата се омесва със сметана и горчица. Върху дъска за рязана се слага "свежо" фолио. Картофеното пюре се разпределя равномерно и отгоре се покрива с още един пласт "свежо" фолио.
С помощта на точилка се "разточва" лист с дебелина 1 см. Горният пласт се маха и се намазва с едната част от майонезената смес, отгоре риба. След което се намазва с останалото от майонезената смес.
Най-отгоре се настъргват яйцата.
С помощта на фолиото се оформя рулото. Рулото се намазва с вода или олио, майонеза и т.н. Овалва се в ситно нарязан копър.
Увива се с фолио и се остава поне за 1 час в хладилника.