Гъбени крокети с пушен кашкавал
Необходими продукти
- 500 гр. пресни гъби
- щипка кориандър
за соса бешамел
- 3 с.л масло
- 2 яйца
- 7-8 с.л брашно
- 1 ч.ч прясно мляко
- 2-3 с.л. галета
- 100 гр. пушен кашкавал
- олио
- сол и черен пипер на вкус
Предястия
Начин на приготвяне
Гъбите се почистват, нарязват се на ситно и се варят в подсолена вода с щипка кориандър. В маслото се запържва брашното, разрежда се с млякото с разбитите в него яйца и се вари на тих огън од състяване. Подправя се със сол и пипер и се разбърква с гъбите. Олието се загрява добре. С намазана с мало лъжица се оформят крокети, овалват се в галета и се пържат в олиото от двете страни до златисто. Пушеният кашкавал се настъргва на ситно. Още топлите крокети се наръсват с него и по желание с магданоз. Предястието се поднася върху зелени листа салата, гарнирано с маслини и резени лимон.