Изчистете и измийте 1/2 морска риба. Отрежете главата и перките. Разрежете рибата на две по дължина и извадете средната кост. Залейте с 4 чаши леко подсолена вода главата, костите и перките и ги варете 1/2 час, след което прецедете бульона. Нарежете на филийки 1 голяма глава лук и го задушете с 2 лъжици мас. Прибавете 3-4 картофа, обелени и нарязани на кубчета, 4 домата, обелени, изчистени от семките и нарязани на дребно, малко настъргано индийско орехче, I стрък мащерка, сол и черен пипер. Залейте ги с рибения бульон и ги варете 30 минути. Прибавете рибата, нарязана на средно големи кубчета и я варете, докато омекне (ако бульонът на супата не е достатъчен, добавете и малко вода). Преди да свалите супата от огъня, подправете я с копър и 1 връзка магданоз, нарязани на дребно, а след като поври няколко минути, добавете и 1 лъжица сметана. Поднесете я гореща с препържени хапки хляб.