Измийте месото и го нарежете на хапки. Залейте го с 1,5 л подсолена вода и го сложете да се вари, като периодично отпенвате. Прибавете бахара, дафиновия лист и черния пипер, а 5-6 мин. след това и нарязания на ситно лук, както и почистените и нарязани на кубчета корени от магданоз, целината и моркова. Когато зеленчуците и месото омекнат, ги извадете от супата, а бульона прецедете. Върнете бульона на котлона и прибавете обелените и нарязани на кубчета картофи. Сложете и размитото в малко хладка вода на гладка кашичка брашно. Щом картофите се сварят, върнете в супата месото и зеленчуците, оставете всичко да възври 3-4 мин. и свалете супата от огъня. Поръсете я със ситно нарязан магданоз и я поднесете топла. По желание я застройте с разбитите с лимоновия сок (оцета) яйца.