Необходими продукти
- 500 г телешки гърди
- 4 картофа
- 3 домата
- 1 морков
- 2 по-малки глави лук
- магданоз
- 1 чаена лъжичка сол
- 8-10 зърна черен пипер
- лимон
- оцет или хрян
Супи
Начин на приготвяне
Месото се измива, нарязва се и се залива с 1 1/2 - 2 л вода. Преди да заври, отстранява се пяната. Посолява се и се оставя да ври, докато месото омекне (времетраенето е различно и зависи от месото - ако е по-старо, може да продължи час и половина). Доматите, морковът и картофите се нарязват на едри парчета и заедно с целите глави лук се прибавят към бульона. Супата се вари 20-25 мин па по-слаб огън, слагат се черният пипер и нарязаният магданоз и се сваля от огъня. Сервира се гореща. Подправя се с лимон или с оцет, а най-добре с хрян, който се настъргва ситно.