за крема
за блата
Яйцата за блата се разбиват заедно със захарта около 15 мин. с миксер, като се върти само в една посока и се прибавя брашното и какаото. Полученото тесто се разпредела в две кръгли форми които са покрити с хартия за печене. Блатовете се песат 10 мин. на температура 200 градуса.
В тенджера се смесват млякото и половината пудра захар за крема и се слагат на котлона. Когато млякото заври, тенджерата се маха от сотлона и се оставя да изстине. Останалата захар се разбива с жълтъците в продължение на 5 мин. с миксер, прибавя се изстиналото мляко и се разбърква до хомогенна смес.
Единият блат се сиропира и се намазва с 1/3 от крема и се слага втория блат. Сиропира се и се нанся останалата част от крема, заглажда се с готварска шпакла. Отгоре тортата се украсява с бадемите.