Сос:
За сосът:
Смесете всички продукти в малка купа и много добре разбийте. Може да се приготви до 4 дни предварително. Съхранявайте в плътно затворен съд в хладилник. Сервирайте го със стайна температура.
Пудинг:
Пресейте брашното с бакпулвера и хлебната сода и след това го смесете със останалите сухи подправки и разбъркайте. Разбийте с електрически миксер
маслото и захарта до побеляване. Добавяйте яйцата едно по едно, след тях мармалада, меласата и портокаловата кора, като продължавате да разбивате. Добавете постепенно брашнената смес, като продължавате да разбивате.Изсипете тестото в предварително намазана с олио и посипана с брашно форма за пудинг с капак. Може да използвате и обикновена кръгла кексова форма, като отгоре я покрийте с алуминиево домакинско фолио.
Поставете формата в дълбока тенджера и добавете вода до средата на стените на формата. Покрийте тенджерата с капак и варете пудинг около 1 час и 15 минути.
Ако е необходимо, добавете още гореща вода. Извадете формата от тенджерата и оставете да се охлади за около 10 минути. След това със шпатула обиколете стените на съда и обърнете пудинга върху чиния за сервиране. Оставете да се охлади за около 20 минути.
Нарежете на парчета и поднесете със соса.