Загрейте фурната на 150 градуса. Пресеите брашното три пъти. Пресеите отново с 1 ч.ч. от захарта. В голяма подходяща купа разбиите белтъците на пяна, добавете солта и лимоновия сок и разбивайте докато почти се образува мек сняг. По време на това разбиване (от пяна към мек сняг) бавно и постепенно добавяйте останалата захар, за да се получи мек сняг. Това става лъжичка по лъжичка, острани на купата, никога по средата. След като сте прибавили захарта и сте разбили почти до мек сняг, може да добавите есенцията ванилия, като продължавате да бъркате. Когато имате мек към почти твърд сняг, пресеите върху белтъците 1/4 от брашното, разбъркайте съвсем внимателно и леко и по същия начин добавете и останалата част от брашното - на части, бавно и внимателно. Добре е при разбъркването да използвате гумена шпатула и движението да в една посока надолу към центъра на купата и после внимателно отстрани по стената на купата. Изсипете тестото в чиста, ненамазнена тавичка за кекс с дупка по средата, гладки стени и по възможност с падащо дъно. Съвсем леко загладете отгоре и леко чукнете в твърда повърхност два пъти, за да премахнете балончетата с въздух. Печете на средната шина за около 1 час и 15 минути, или докато на тестовата клечка излезе чиста. Извадете кейка от фурната и го обърнете върху решетка (ако тавичката има крачета може просто върху работната повърхност или да го закрепите върху гърлото на бутилка), оставете да изстина напълно, след което обърнете отново и прокарайте нож около кейка, за да може да го извадите.