Смесете брашното, захарта и щипка сол. Оформете кладенче. Разтворете прясната мая в хладкото мляко и я добавете към брашното. Ако нямате прясна мая може да я заместите със суха като в случая ще ви е необходима около 5.5 гр суха мая, която ще трябва да оставите да нарасне за около 15 минути. Разтопете 30 гр масло, оставете го да изстине и добавете яйцето. Получената смес добавете към брашняната. Месете тестото докато стане гладко и не се залепя по ръцете ви. Покриите и оставете да нарасне за около 30 минути. Омесете отново, а след това оформете тестото върху леко поръсена с брашно повърхност. Сгънете крайщата навътре и ги притиснете с вилица (по цялата дължина). Разтопете 20 гр масло и намажете тестото отгоре. С ръце направете малки падинки в тестото, в които сложете малки парченца масло. Поръсете със захар и бадемите. Поставете в тавичка покрита с хартия за печене. Печете 25-30 минути на силна фурна докато кейка придобие златист цвят.