Сварете захарта с водата на среден огън за 10-15 минути докато се посгъсти сиропа. Прибавете лимоновия сок и свалете от огъня. Запечете бадемите и кедровото семе в тиган без мазнина. В голяма тенджера загрейте зехтина. На тънка струйка започнете да добавяте гриса като разбърквате непрекъснато с дървена лъжица. Пържете около 10 минути на средна топлина докато гриса леко покафенее. Прибавете препечените орехи и стафиди и разбъркайте. Добавете и канелата и започнете да добавяте горещия сироп, при непрекъснато разбъркване докато се поеме напълно сиропа и сместа стане гъста и плътна. Отстранете от огъня, разстелете в тавичка или в отделни чинийки или купички за сервиране и поръсете отгоре с малко канела на прах.